ESKİ YOLDAŞI, ERDOĞAN'A FENA ÇAKMIŞ














İSRAİL'İN SÖZDE DÜŞMANI, ÖZDE (NATO VS. ÜZERİNDEN BİLİNÇSİZ VE ŞAŞKIN) DOSTLARI, MİLLETİ ALDATMAK İÇİN PARMAKLARIYLA İRAN'I GÖSTERİP "CANBAZA BAK, CANBAZA!" VAVEYLASI KOPARTIYORLAR.

BUNLARIN BİR KISMI "DÜZEN"BAZ DOLANDIRICI, BİR KISMI AHMAK, BİR KISMI DA MENFAATLERİNE HALEL GELMESİN DİYE BİLEREK SALAĞA YATAN SAHTEKÂR.

KENDİLERİYLE BİRLİKTE "İSRAİL NE Kİ, ASIL DÜŞMAN İRAN" MODUNA GİRMEYENLERİ İSE SULUKULE AHLÂKI, TERBİYESİ, ADABI, GÖRGÜSÜ VE NEZAKETİ İLE NEREDEYSE İRAN AJANI İLAN EDECEKLER.

KAMERALAR ÖNÜNDE HENİYE VE MEŞAL İLE KUCAKLAŞARAK MEDYA ŞOVU YAPMAK, NETANYAHU'YA SÖVÜP SAYMAK, KÜRECİK-İSRAİL-İRAN DENKLEMİNİN AKLA GETİRDİĞİ SORULARI UNUTTURMAK İÇİN ÇOK ZEKİCE BİR TAKTİK, FAKAT GAZZE'DEKİ MAZLUMLARA BİR FAYDASI YOK.

ONA KALIRSA HENİYE VE MEŞAL İLE HAMANEY DE KUCAKLAŞIYOR.

FAKAT İRAN'DA BİR İNCİRLİK VE KÜRECİK YOK.

İSRAİL SENİN DEĞİL İRAN'IN GENERALLERİNİ ÖLDÜRÜYOR.. SENİN DEĞİL İRAN'IN BÜYÜKELÇİLİĞİNİ BOMBALIYOR.

VE İSRAİL'E İHA VE FÜZELERLE SALDIRAN DA SEN DEĞİLSİN, İRAN..

İSRAİL'E MÜHİMMAT TAŞIYAN GEMİLERİ HEDEF ALAN DA SENİN KUZEY KIBRIS DEVLETİN DEĞİL, YEMENLİ HUSİLER..

ÜSTELİK, İSRAİL'LE TİCARETİNİ "SIFIRLAYAMIYORSUN" BİLE.. SADECE BİRKAÇ KALEMİ DEVRE DIŞI BIRAKIYORSUN..

İRAN KENDİ TOPRAKLARINDA İNCİRLİK VE KÜRECİK GİBİ ÜSLER KURARSA, "EL KÂRDA GÖNÜL YARDA" HESABI İSRAİL'LE TİCARET YAPIP KASASINI DOLDURURKEN BİR YANDAN DA BİZE DAVA VE CİHAT NUTUKLARI ATARSA, O ZAMAN GEL HEP BERABER İRAN'A ÇULLANALIM..

FAKAT ŞİMDİ KENDİ GÖZÜNDEKİ KÜRECİK VE İNCİRLİK BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ, İSRAİL'E GİDİP GELEN GEMİLER CESAMETİNDEKİ MERTEKLERİ UNUTTURMAK İÇİN "İRAN'IN GÖZÜNDEKİ ÇÖP" EDEBİYATI YAPARAK BİZİM MEZHEBÎ HASSASİYETLERİMİZİ İSTİSMAR EDİP KULLANMAK İSTERSEN, KUSURA BAKMA AMA, SANA, "LÜTFEN BU İLLÜZYONİST HOKKABAZ MARİFETLERİNİ BİZİM GÖRMEYECEĞİMİZ BİR YERDE İCRA EDİNİZ, BİZ BU BAYAT NUMARALARDAN BIKTIK USANDIK, CANIMIZA YETTİ" DENİLİR.

MERHUM NECMETTİN ERBAKAN SAĞ OLSAYDI SİZİN İÇİN REPERTUARINDAKİ DEĞİŞMEZ NAĞMELERLE "YAHUDİ HORTUMU, İSRAİL UŞAĞI" FİLAN DİYEBİLİRDİ, BİZ DEMİYORUZ, FAKAT EV SAHİBİNİ BASTIRMAK İÇİN YAVUZ HIRSIZ MODUNA GİREREK ÖNÜNÜZE GELENİ UTANMADAN İLLÜZYONİST ABRAKADABRA VE ELÇABUKLUĞU İLE İRANCILIKLA SUÇLAMANIZ DA SABIR TAŞINI ÇATLATIYOR.


*

AKP’nin günahı kebairi, Kürecik

Ekrem Şama

Millî Gazete, 29 Nisan 2024

 

Yıl 2011 idi.

İsrail yine azgın ve katliamcı yüzünü yansıtıyordu. Suriye’de de iç savaş başlatılmıştı. İran yine İsrail’e laf atıp duruyordu. Vururuz, haritadan sileriz, gibilerinden. NATO yetkililerinden bir açıklama geldi.

“Türkiye topraklarına balistik füzeler için bir erken uyarı sistemi kuracağız.” Erdoğan bu açıklamaya karşı şöyle bir çıkış yapmıştı:

“Bizim ülkemize karşı bir füze tehdidi yok ki böyle bir sisteme ihtiyaç duyalım.”

Kısa süre sonra anlaşıldı ki, Erdoğan daha önceden bu sistemin kurulmasını talep edip imza atmış. Espri bile yapılmıştı bazılarınca; “sakın NATO yetkilileri Erdoğan’ın imzasını taklit etmiş olmasınlar” diye. O sistem derhal Kürecik’e kuruldu ve ilaveten patriot bataryaları da getirilerek İran sınırına yakın yerlere konuşlandırıldı. O zaman yoğun bir şekilde Kürecik İsrail’i İran’dan korumak için yapıldı, diye haberler yaygınlaşmıştı. O günden bu güne kadar İsrail ne zaman Filistin’e tecavüz etmeye ve katliam yapmaya kalkışsa, kamuoyu bu Kürecik tesislerinin kapatılarak İsrail’in kör ve sağır edilmesi gerektiğini dillendirirdi. İktidar yanlısı Yeni Şafak ve diğerleri bile bu konuda aynı söylemi dillendiren manşetler atarlardı. Ne Erdoğan, ne de diğer yetkililer ve MSB (Milli Savunma Bakanlığı)  bu söylemleri yalanlayıcı tek bir cümle bile etmezdi. Bu da gösteriyor ki, Kürecik İsrail’i İran’dan korumak için kurulmuş.

Filistin Mücahitlerinin Aksa Tufanı atağından sonra İsrail’in başlattığı menfur katliamlar sürerken, kamuoyu yine Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılması ve İsrail’in kör ve sağır edilmesi yönünde yoğun protestolara giriştiği aylarda Erdoğan’dan bir açıklama geldi. “Gerekli gördüğümüzde Kürecik’i de İncirlik’i de kapatırız.” 2019 da da aynı söylemi dillendirmişti. Kürecik kurulup devreye girdiğinde NATO yetkilileri bu tesisin yönetiminin Türkiye’ye devredildiğini defalarca açıklamışlardı. Koskoca Cumhurbaşkanı “yalan söyleyecek” değil ya. Buradan da anlaşılıyor ki, İncirlik de, Kürecik de Türkiye’nin kararı ile kapatılabilir. Bu yetki var.

Gelelim günümüze.

İran’ın Şam’daki menfur İsrail saldırısına misilleme yapacağını açıklaması üzerine bütün gözler bölgeye çevrildi. İran geçtiğimiz günlerde bu misilleme hakkını kullandı. İlk saatlerde yüzde 99 oranında başarısız olduğu açıklansa da, sonradan İsrail’in iki hava üssünün büyük hasar gördüğü ve şu kadar askeri personelinin öldürüldüğü ve yaralandığı anlaşıldı.

Bizim kamuoyunda ise İran’ın attığı füzelerin Kürecik tesislerince İsrail’e anında haber verildiği ve bu yüzden başarısız olduğu dillendirilmeye başladığında, MSB yetkilileri acil bir açıklama ile bu tür haberlerin asılsız olduğu, Kürecik’in bir NATO tesisi olduğu, buradan İsrail’e herhangi bir bilginin verilmediği, bu tür asılsız haberlerin kamuoyunu yanıltıcı bir dezenformasyon olduğu bildirildi.

Tam herkes buna inanmışken, emekli askeri uzmanlar konuşmaya başladılar. (Mesela emekli Kurmay Albay İhsan Sefa, TSK’nın kritik noktalarında görev yapmış, halen emekli, başka uzmanlar da ifade ettiler) Bu uzmanlara göre, İran son harekatta İsrail’e 120 balistik füze fırlatmış, bunların yarısından fazlası Kürecik’in Avrupa üzerinden İsrail’e aktardığı bilgi ve veriler neticesinde havada imha edilmiş. Şayet Kürecik bu bilgileri vermese imiş, İsrail’e çok büyük kayıplar verdirilmesi mümkün imiş.

Bu durumda akla takılan sorular şunlar:

*Kürecik tesisleri kime karşı kuruldu, Türkiye’nin savunmasına katkısı var mı?

*İktidar yetkilileri NATO’dan bu tesisin kurulmasını hangi sebeple talep ettiler?

*Kürecik’in yönetimi NATO’nun dediği gibi Türkiye’de mi?

*Kürecik’in kapatılma yetkisi Erdoğan’ın açıkladığı gibi Türkiye’de mi?

*Erdoğan’ın “Şartlar oluşunca İncirlik’i de Kürecik’i de kapatırız” açıklaması yapıldıktan sonra, 30-40 bin bebek, çocuk, kadın ve sivil, Katil İsrail tarafından hunharca ve suç işleyerek öldürüldüğüne göre, bunlar o şartları oluşturmadı mı?

*İran’ın fırlattığı balistik füzeler Kürecik tarafından verilen bilgiler doğrultusunda mı imha edildi?

*İsrail’e büyük kayıplar verdirilmesinin önlenmesi Türkiye’ye ne kazandırdı?

*İsrail ile ticaret yapıldığı önce inkar edilip, sonra itiraf edildiği gibi, AKP iktidarı Kürecik konusundaki gelen bu bilgileri inkar mı edecek, itiraf mı edecek?

Şayet ortaya çıkan bu bilgiler, delilleri ile birlikte açıklığa kavuşturulmaz ise AKP’nin en büyük bir günahı, yani günahı kebairinden biri değil midir?

Tarih bunun hesabını bu iktidardan sormayacak mı?


(https://www.milligazete.com.tr/makale/20012035/ekrem-sama/akpnin-gunahi-kebairi-kurecik)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SELANİKLİ MUSTAFA ATATÜRK’ÜN OSMANLI DEVLETİ’NE "AÇIK" İHANETİ

  UĞUR MUMCU'NUN DİLİNDEN KARABEKİR-ATATÜRK KAVGASI – 39   Bir önceki bölümde, Selanikli’nin, (Tevfik Paşa kabinesinin güvenoyu almasın...