ODATV'DEKİLER, "CHARLIE'NİN MELEKLERİ" VEZNİNDE "NUH'UN KELEKLERİ" MİDİR BİLEMEM, FAKAT KIT ZEKÂLI OLDUKLARI KESİN

 



Odatv'deki az gelişmiş zekâlılar kumpanyası mızıkacıları, Ayşe Baykal'ın röportajını nasılsa yayınladılar, fakat hemen ardından minareye kılıf dikmek için iğne ipliğe sarıldılar.

Şöyle diyorlar:

Röportajın önemli bölümlerinden biri ise “telefondan gönderildiği iddia edilen fotoğraf” ile ajandadaki notlar…

“Peki, sizin iddialarınıza göre kendisine karşı bu kadar iyi davranan bir ailesi ve eşi varken nefret etmesinin gerekçesi nedir?” sorusuna verilen yanıtta şu ifadeler dikkat çekiyor: 

“Bilemiyoruz. Psikolojisinin bozuk olduğu dönemde normalde akıllı telefon kullanmayan kızımız, kocasından akıllı telefon istedi.

(…)

“Kızımız, telefonu eline aldığı bir ara annesi gülüp bir şeyler yazdığını görüyor. ‘Neye bakıyorsun kızım ver bir bakayım’ dediğinde kızı vermek istemedi ama anne bir şekilde elinden telefonu aldı.  Ve telefonunda (daha sonra adı dosyada belirtilen bir radyoda program yapan programcıya uygunsuz resim gönderdiğini ve ‘Doğum günün kutlu olsun sevgilim’ tarzında mesajları ve ‘Sen paraları altınları al gel. Biz sana yer hazırladık’ mesajını görüyor. Tabii olarak dünya annenin başına yıkılıyor.”

(…)

“Bu durum da ortaya çıkınca, bu sefer anne başka bir şey çıkar mı diye evin bazı yerlerini karıştırıyor. İçinde özel notlar olan bir ajandaya ulaşıyor ve kızının uygunsuz notlarına şahit oluyor. Anne perişan oluyor.”

“Aileden adını vermek istemeyen kişi”nin açıklamaları böyle…

Bu açıklamaları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yalanlıyor. Bakan Yanık, skandal ülke gündemine oturduktan sonra yaptığı açıklamada “Mağdur, kuruluşlarımızda kalıyor, okuma yazması yok, ilkokul diploması alınıyor. Aşçılık eğitimi alıyor, İngilizce öğreniyor. Hayatını idame ettirecek şekilde yetişiyor. Dava, bize 2 Aralık 2022’de intikal etti, aynı gün müdahil olduk. Kendisinin ve çocuğunun can güvenliğini riske etmemek için geç açıklama yaptık” dedi. 

Bakan Yanık’ın “okuma yazması yok” sözlerinden yola çıkarak…

Okuma yazması olmayan biri, akıllı telefon kullanabilir mi?

Okuma yazması olmayan biri, ajandada not tutabilir mi?

Okuma yazması olmayan biri, akıllı telefondan “sevgilisine” mesaj yazabilir mi?

*

Çok akıllılar ya, soruları peşpeşe sıralamışlar.

Ancak, baltayı taşa vurduklarından haberleri yok.

Çok uyanıklar fakat sıra olayın baş kahramanı kadının laflarına gelince Sülün Osman'ın kazıkladığı zekâsı kıt köylülere dönüşmek için yapmayacakları fedakârlık yok gibi görünüyor.

Kızın okuma yazma bildiği, Savcılığa verdiği ifadeden belli. 

Ancak, okuduğunu anlamaktan aciz kişilerin yayıncılık yaptığı bir ülke burası.

Buradan anlaşılıyor ki, Bakan Derya Yanık da bakıp da görmeyenlerden.. Tam da Akparti'ye yakışır bir bakar kör.

Dünya yansa uyanmayacak.. Derya gibi uykusu var.

Konuya döneceğiz.. Önce bir parantez açmamız gerekiyor.

*

Olaya, Cevheri Güven adlı "istihbaratçıların oyuncağı/borazanı" kullanışlı tip de dahil olmuş.

Bu şahsın istihbarat bağlantılarının bulunduğu açık da, tek taraflı mı, çift taraflı mı, orası biraz karışık.

Çok taraflı çalışan (ya da çok taraflı kullanılan), ilişki kurabildiği herkesle iş tutan biri gibi görünüyor. (Yaptığı gazetecilik türünün şöyle bir özelliği var, kendinizi kullandırmazsanız birilerinden faydalanamazsınız, onlardan bilgi-belge akışı sağlayamazsınız. Kendinizden birşeyler vermelisiniz ki, birşeyler alabilesiniz, kimse size "beleş" hizmet vermez. Salt açık kaynakların analizine dayalı "kullanışlılık"sız, hür ve bağımsız bir gazetecilik ise hem yorucudur, hem de kolay ses getirmez. Ayrıca, arkanızda Alman istihbaratı vs. gibi "koruyucular" da bulunmaz. Yarınınızdan emin olamadan, kendi yağınızla kavrularak yaşar gidersiniz. Sürünürsünüz demeyelim hadi.)

Cevheri'yi CIA'in de, Alman istihbaratının da, içeriden birilerinin de (yerli milli odakların da) kullandıklarını düşünmemek elde değil. (İçeriden birilerinin karşı cepheye sızmak için görevlendirdikleri biri değilse tabiî. Bunu bilmeyeyiz, fakat öyle olmadığından da emin olamayız. İcraat tarzı, seçtiği gazetecilik türü buna müsait.)

Evet, bu Cevheri de, Hiranur Vakfı olayına büyük bir aşk ve şevkle sarılmış durumda.

Twitter hesabından şöyle bir paylaşımda bulunmuş:

Bu haber H.K.G'nin ne kadar cesur 1 kadın olduğunu gösteriyor hepimize. Karşısına bütün bir dünyayı almış adeta. Yaşadığı emsalsiz travmayı aşma savaşı 1 yana, iş bulmuş, yeni hayat kurmuş. H.K.G.'nin annesi çıkıp açıkça konuşmalı artık.

"Bu haber" dediği haber, Birgün denen paçavranın haberi.

Haberin başlığı şöyle: "6 yaşında ‘evlendirilen’ H.K.G.’nin ifadesinden dehşet ayrıntılar: 10 yaşındayken biliniyormuş!"

*

Gelelim Odatv zurnasının zırt dediği yere.

Birgün'deki haberde kızın (kadının, her neyse) şu ifadeleri de yer alıyor:

"Kadir ile aynı evde yaşamaya başladıktan sonra bana bir telefon almışlardı. Geceleri hiç uyumuyordum. Bir tane radyo programına denk gelmiştim. Burada konuşan kişi, kız çocuklarının evlendirilmelerinden bahsediyordu. Ben de Facebook üzerinden bu kişiye ulaştım. Evden kaçmaya karar vermiştim."

Bu kız/kadın, okuma yazma bilmiyordu da, Facebook'a nasıl giriyordu, söz konusu radyo programcısına nasıl ulaşmıştı?. (Kızın annesinin bahsettiği "sevgilim"li mesajlaşmanın, uygunsuz fotoğraf gönderiminin bu radyo programcısıyla ilgili olduğu anlaşılıyor.)

Telefonla ulaşmamış, Facebook üzerinden ulaşmış. Facebook, okuma yazma bilinmeden nasıl kullanılabiliyor? 

Odatv'ci süper zekâlar, kılıf ölçüsü almak için minareye tırmanırken donsuz mabadlarının fotoğrafını vermekte olduklarının farkında değiller.

Aynı haberde söz konusu kızın/kadının şu ifadeleri de yer alıyor:

"Bir gün alışveriş için dışarı gitmiştim. Kadir'e 'arabada bekle ben AVM'den kıyafet alacağım' demiştim. O arabada beklerken ben AVM'den bir telefon aldım. Sonra birlikte eve döndük. Telefonumdan araştırmaya başladım. Çünkü ailem bana 6 yaşında evlendirilmenin normal olduğunu anlatıyordu. Yaptığım araştırmalar sonucunda Wattpad isimli kitap uygulamasında bir abla ile tanıştım."

Kadir kadından parayı esirgemiyor, hesabını sormuyormuş ki, istediği kıyafeti, istediği telefonu marketten sakız alır gibi alıyormuş.  

Alsın, fakat, okuma yazma bilmeden telefondan nasıl araştırma yapıyor?

Rastgele numaraları arayarak "Aloo, ben filan, çocukken başımdan şöyle işler geçti, sizin fikriniz nedir, LGBT'ci tontiş?" diye mi soruyordu?

Hayır, böyle yapmamış, arar tararken bir kitap uygulamasını bulmuş..

Okuma yazma bilmeden kitap uygulamasına nasıl ulaşıyorsa?

Evet, denize düşmüş kadın, çırpınıp dururken burada ilk rastladığı "abla"sına sarılmış. 

Okuma yazma bilmiyor (!) ama "abla"sıyla böyle bir kanaldan irtibat kurabiliyor.

*

Odatv'ci minare terzicisi mabadı meydanda başı kumda devekuşları ise, kızın annesini yalancı çıkarmak için "Kız okuma yazma bilmiyordu ki" diye salağa yatıp yalan söylüyor, kendilerini rezil kepaze ediyorlar.

Bakan Yanık'a gelince, böyle bilip bilmeden konuşan birinin bakan olduğu bir ülkeden ve onu bakan yapan kafadan ne beklenir bilemiyorum.

 

HİRANUR VAKFI OLAYI BİR KUMPAS MI (KUMPAS BİR TEK ERGENEKON'DAN YANA MI DÜŞER USTA)?

 



"H.K.G’nin iddiaları adeta ülkeyi iki kutba ayırdı. Müthiş bir kavga var."

Odatv yazarı Ayşe Baykal böyle diyor.

Kızın ailesinden biriyle röportaj yapmış.

"Bu arada, haberi yapan Birgün gazetesi muhabiri Timur Soykan'la konuşmak için aradım ve talebimi ilettim ama kendisinde de herhangi bir dönüş alamadım" diyor.

*

Ortalığı karıştıran, ülkeyi adeta iki kutba ayıran asıl şahıs bu Timur Soykan..

Yayınlanmış birkaç kitabı da var.

Kitaplarının listesine bakılınca insan ister istemez istihbarat servislerini (gizi servisleri) hatırlıyor.

Anılarını yazan MİT'çi Yılmaz Tekin, MİT'in birtakım gazetecileri kullandığını, kitap olarak yayınlanmak üzere onlara bazı dosyalar verildiğini açıklamıştı.

Zaten bilinen birşeydi.

Bu ülkede bir İş Bankası Yayınları, Yapı Kredi Yayınları var, fakat Milli İstihbarat Teşkilatı Yayınları yok.

Ancak, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın bu ülkede söz konusu bankalardan daha fazla kitap yayınlatmış olması gerekiyor.

Yayınlatmamışsa, çalışmıyor demektir.

*

Bu Timur Soykan denen soyka'nın MİT'le irtibatlı olup olmadığını elbette bilemem.

Ancak, kitaplarının sadece adları ve konuları bile insanda bir şüphe uyandırmaya yetiyor.

Kitaplarından birinin adı Badeci Şeyh'in Sır Odası.

Adamda bir "hafiyelik" bulunduğu kesin.

Sırlara meraklı..

Şeyhlerin bile sır odalarına girecek kadar mahir.

Sir kâşifi.

*

Biz Ayşe Baykal'ın röportajına dönelim.

Söyle bir soru ve cevap var:

Kızınız evliliğinde mutsuz muydu? Aksi hâlde neden bu kadar ağır iddialarda bulunsun. 
Bu sorunun cevabı için biraz geriye gitmek lazım. Kızımızın eşi ve bir çocuğuyla gayet mutlu bir evlilik hayatı vardı. Bu süreçte kızımız mütemadiyen kocasına bu cemaat ve ailesine yakın çevrede yaşamak istemediğini söylüyordu. Gitmek istiyordu, fakat kocası bunun uygun olmayacağını işi gereği de olsa burada kalmak zorunda olduğu tarzında cevaplarla geçiştiriyordu. Ta ki kızımız evden kaçmadan bir buçuk sene öncesinde hamileliğinin 5. ayında çocuğunun düşürene kadar… Kızımızın psikolojisi o günden sonra ciddi olarak değişti. Okumalar yaptık, psikiyatrlara götürdük. Teskin edici ilaçlar verildiği zamanda, kızımız evde başka varlıklardan bahis edip, zaman zaman bayılma ve kendi kendine zarar verme, çocuğuna ve kardeşlerine şiddete yeltenme vb. hareketlere başladı. Kızımızın babası diğer aile fertlerine “ablanız/kardeşiniz zor bir süreçten geçmekte, bizim ona yardımcı olmamız ve bir dediğini iki etmeden ona destek olmamız gerek” şeklinde kendi aile içi istişarelerinde karar aldılar. Baba alınan bu kararı damadına “Kızım nahif kişiliklidir. Çocuğunu düşürmesinden dolayı çok etkilendi. Her ne der ve isterse ona hayır deme.” diyerek iletti. Kısacası bütün aile kızımız ne derse kafa sallayarak ve her istediğini yaparak geçirmeye çalıştık süreci.

*

Buradan anlaşılıyor ki, bu kıza (ya da kadına) cinler (cin şeytanlar) musallat olmuş.

Görülen o ki, sonraki süreçte cin şeytanlar ile insan şeytanlar bu kadını ayartma işinde elbirliği yapmışlar. (Şeytanlar sadece cinlerden olmaz, insanlardan da şeytanlar vardır.) 

Şunu da belirtelim: İstihbarat örgütleri cincilerle ve cinlerle de çalışıyor, onlardan da faydalanıyorlar. (TRT'nin Teşkilat adlı dizisinde de MİT'çi Zehra ile CIA ajanı Francis cinler ve büyülerle ilgili bir kitap için cebelleşiyorlar.)

Merhum Kadir Mısıroğlu, anılarını anlattığı bir kitabında MİT'çilerin de böyle cinli-büyülü şeyler yaptıklarını söylüyor. Hatta bu işlerle uğraşan iki MİT'çinin feci şekilde öldüklerini ifade ediyor. (Nasıl feci bir şekilde öldüklerine dair bir açıklaması yok, sağ olsaydı da keşke sorabilseydik. Cinlerin musallat olması büyü vs. vasıtasıyla da olmaktadır.)

Cinlerin de müslümanları ve kâfirleri, iyileri ve kötüleri vardır. Bazı cinler oyun olsun diye insanlarla uğraşırken ifrit denilen azılı kâfir cinler sırf küfürlerinden dolayı bazı müslümanlara zarar vermeye çalışırlar. Şahsa (manen kuvvetli olmasından dolayı) zarar vermeye güçleri yetmezse zayıf yakınlarına musallat olurlar. 

Üç harflilerin kâfir ve fasıklarının huyu budur.

*

Bir başka soru ve cevap:

Tüm bu desteklemeye rağmen kızınız neden sizce yanlış yapıyor ve neden bu kadar büyük yalan söylüyor?
Kızımızın evden kaçmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra kocasından boşanmak istediğini söyledi. Babası da Kadir İstekli’ye “Kızımız senden boşanmak istiyorsa boşanacaksın” dedi. H.K.G anlaşmalı olarak boşanmayı, çocuğunun velayetinin kendisinde kalmasını, maddi tazminat ve bir de nafaka istediğini söyledi. Kadir İstekli kabul etti ve kızımızın istediği şekilde boşanma gerçekleşti. Fakat kızımız babasına çocuğunu göstermek istemedi. 
Boşanınca belli bir vakit sonrasında mahkeme ayın belli günlerinde babaya çocuğunu görme hakkı tanır. Olay medyada çıkmadan önceki bayramda çocuğun babada 10 gün kalma hakkı vardı. Bundan önceki 4 görme hakkında kızımız babasına çocuğu vermemek için direniyordu, her seferinde. Baba kanuni hakkı olan sürede çocuğunu görebilmek için günlerce sokak sokak aradı ikisini. Velhasıl buldu ve çocuğu polis nezaretinde aldı. Bu arada kızımız kız kardeşini arayarak hakaret ve tehditlerde bulundu. Kardeşi bir şey söylemeden telefonu kapattı. Kızımız dayısını arayıp “Bunlar çocuğumu benden kaçırdılar, ben bunlara ne yapacağımı bilirim” diyerek tehdit ederek telefonu kapattı. Baba çocuğunu teslim edeceği günü bir saat bile geçirmedi inanın. 

*

Kadın önce evinden kaçmış.

Bir yıl sonra da boşanmak istemiş.

Her istediğini almış.. Nafaka, çocuğun velayeti vs..

Sonra, çocuğunu babasına bile göstermek istememiş, normal ve haklı bir talep üzerine bile dengesizce tepkiler vermeye, hakaret ve tehditlerle ortalığı karıştırmaya başlamış.

Fakat aynı şahıs şimdi, bütün ülke kendisini tartışırken çok halim selim bir şekilde susuyor.

Ya da susturuluyor.. Bilemiyoruz.

Burada, evden kaçmalı bu hikâyede "hayatın olağan akışı"na aykırı birşeyler bulunduğu kesin.

*

Bir sonraki soru ve cevap:

Peki, sizin iddialarınıza göre kendisine karşı bu kadar iyi davranan bir ailesi ve eşi varken nefret etmesinin gerekçesi nedir?
Bilemiyoruz. Psikolojisinin bozuk olduğu dönemde normalde akıllı telefon kullanmayan kızımız, kocasından akıllı telefon istedi. Fakat o güne dek heyecanlı, zaman zaman başka şehirlere tatile, umre ziyaretlerine çıkan, AVM’lerde gezmeyi, alışveriş yapmayı seven kızımız, artık her nedense son zamanlarda kocasıyla beraber pek bir yere gitmek istemez olmuştu. Kocası konuyu öğrenmek ve bir şekilde psikolojik sorunlarından dolayı bu hâlde olduğunu düşündüğü eşini hayata kazandırmak ve psikolojisinin düzelmesine katkı sunmak için konuştuğunda, daha önce gittiği 3 psikiyatrdan özellikle son gittikleri (daha sonra bir LGBT derneğinin idaresinde olduğunu öğrendiğimiz) psikiyatrın kendisini çarşaflı gördüğünde (kaçan kızımızın ifadesi ile) “Sen bu çarşaftan çıkmadıkça, kocandan boşanmadıkça, ailenden uzaklaşmadıkça huzur bulamazsın. Zira senin kendine özgü bir kimliğin yok/olmaz. Senin ne yapıp edip bunlardan kurtulman lazım.” dediğini öğrenmiş. Bu olaydan sonra da kız kendisini kocasına, ailesine hepten kapattı. Aile ve koca istemediği herhangi bir şeyde ısrarcı olduğunda, kız bayılmalara varan terslemeler, şiddete yönelmeler kendisine ve çocuğuna zarar vermelere yeltenmeye başladı. 
Genel hâli bu olan kızımız, telefonu eline aldığı bir ara annesi gülüp bir şeyler yazdığını görüyor. “Neye bakıyorsun kızım ver bir bakayım” dediğinde kızı vermek istemedi ama anne bir şekilde elinden telefonu aldı.  Ve telefonunda (daha sonra adı dosyada belirtilen bir radyoda program yapan programcıya uygunsuz resim gönderdiğini ve “Doğum günün kutlu olsun sevgilim” tarzında mesajları ve “Sen paraları altınları al gel. Biz sana yer hazırladık.” mesajını görüyor. Tabii olarak dünya annenin başına yıkılıyor. Anne hemen babaya haber veriyor.  Baba elinden telefonu alıyor ve kızına manevi baskı dediğimiz tarzda azarlamakla beraber nasihatlerde bulunuyor. Bu son yaşanan üzerine durum daha kötü, agresif bir hâl aldı. Aradan bir zaman geçtikten sonra anne birincisine benzer ikinci bir hadiseyi yakalıyor. Bu durum da ortaya çıkınca, bu sefer anne başka bir şey çıkar mı diye evin bazı yerlerini karıştırıyor. İçinde özel notlar olan bir ajandaya ulaşıyor ve kızının uygunsuz notlarına şahit oluyor. Anne perişan oluyor.  Bu olaydan sonra kızımız hepten arsız dediğimiz bir hâl alıyor. Tabii bu durumu Kadir İstekli’ye söyleyemiyor anne ve baba. Lakin anne – baba her şeye rağmen kızları boşandıktan sonra ele muhtaç olmasın diye avukat vasıtasıyla kızlarının hesabına belli miktarda para yatırıyor. Çünkü varlık içinde büyüyen torunlarının annesine “Anne neden beni fakir yaşamaya mecbur ediyorsun? Neden bizim evimiz yok? Neden bana oyuncak almıyorsun? Seni sevmiyorum” şeklinde baskılar yaptığını ve anneyi sıkıştırdığını öğreniyorlar. 

*

Kıza okumuşlar, üflemişler, ayrıca üç tane de psikiyatra götürmüşler.

Psikiyatrlar teşhis koyarlar da, tedaviye gelince ne yapabilirler, şahsen bilemiyorum. (Ki bir insanın dengesiz olduğunu anlamak için psikiyatr olmak da gerekmez.) Sonuçta onlar da insan, ellerinde sihirli değnek yok. Muhtemelen yapacakları şey ilaç verip uyuşturmak, olayı zamana yaymak olacaktır.

Aile, bir psikiyatrdan iş çıkmayınca ikincisine gitmiş. 

Oradan da birşey çıkmayınca ver elini üçüncüsü, ve maalesef bu defa belalarını bulmuşlar.

LGBT'ci (sapıklık yandaşı) son psikiyatr, kadının hastalığının nedeni olarak çarşaf ile evliliği ve aileyi görmüş.. 

“Sen bu çarşaftan çıkmadıkça, kocandan boşanmadıkça, ailenden uzaklaşmadıkça huzur bulamazsın. Zira senin kendine özgü bir kimliğin yok/olmaz. Senin ne yapıp edip bunlardan kurtulman lazım” demiş.

Buyur işte.. Buna psikiyatri diyorlar.

Bu süreçte kadını ailesi el üstünde tutuyor, bu onlara her istediğini yaparken, onlar buna birşey diyemiyorlar.

Derlerse gelsin ayılıp bayılmalar, çıldırmalar, kendisine ve çocuğuna zarar vermeler.

İşin ilginç tarafı şu ki, böyle olduğu halde, çocuğun velayeti kadına verilmiş.

*

Sonra iş, LGBT'ci psikiyatrın memnun olacağı bir mecraya kaymış..

Kadın, radyocu sevgili edinmiş, ona uygunsuz resim göndermeye başlamış.

Sevgilisi de kibar, doğum gününü kutlamayı bile ihmal etmiyor: Doğum günün kutlu olsun sevgilim.

Bununla birlikte, sevgisi sadece kadına karşı değil, paralara ve altınlara karşı da büyük muhabbeti var: "Sen paraları altınları al gel. Biz sana yer hazırladık.”

Yer hazırlamak kolay, yeter ki para ve altın da olsun. 

Çarşaf olmasın.

Paralı ve altınlı, masrafsız sevgili: körün istediği bir göz...

Sadece bu da değil, kızın annesi buna benzer başka bir duruma daha şahit oluyor.

Ayrıca ajandasında uygunsuz notlar görüyor.

Bununla birlikte, boşandıktan sonra buna para göndermeye devam ediyorlar (Eski kocasından nafaka aldığı halde).

Normaldir, kadına destek olan bir sevgili varsa paraya ve altına ihtiyacı olabilir. (Parasız sevgiliyi kim ne yapsın! Bazıları sevgilinin zeki, çevik ve aynı zamanda paralı olanını severler.)

*

Bir sonraki soru ve cevap:

Yani, H.K.G istediği hayatın yaşanmasına izin verilmediği için mi öfkeliydi? İddianamedeki ses kayıtlarını nasıl açıklıyorsunuz? 
Anne baba bu sıkıntılı durumu nasıl atlatırız derdindeyken H.K.G hiçbir şeyden haberi olmayan kocasını kullanarak, daha sonra öğreneceğimiz birtakım kişilerin akıl vermesi ve yönlendirmesi ile kaçmaya hazırlanıyor. Aileden ve ailenin yaşamından kurtulmak için birtakım deliller toplama derdine düşüyor... Kadir İstekli’de olanlardan habersiz, kayınpederi olan hocasının yönlendirilmesiyle eşinin her söylediğine “Tamam” diyor. Ses kayıtlarındaki kabul ediş bu sebepten. Daha sonra olayın parçalarını birleştirdiğinde evet çocuğu düşük yaptığından dolayı gittiği doktorların verdiği ilaçlar ve süreç içinde psikolojik sıkıntılarının olduğu vaki. Ama kolunu bacağını morartırcasına sıkmaları, kolunu korkuluklara vurmaları, çocuğunu sıkıştırmaları, kardeş ve kocasına ters davranmalarının altında aslında akıl verenlerin yönlendirmesi ile kendine delil oluşturmakmış.

Kadına akıl verenler, nasıl delil oluşturacağını öğretmişler.

Kendi kolunu bacağını morartması gerektiğini, kolunu (sanki birşeyle vurulmuş gibi görünsün diye) korkuluklara vurmasının iyi olacağını söylemişler. Ya da kendisi düşünmüş. 

Bu arada kadın çocuğuna, kocasına ve ailesine karşı canavar kesilmiş.

Koca ise, hep alttan alan, herşeye "Tamam" diyen bir pozisyonda.

*

Röportajın sonuna Ayşe Baykal şu soruyu eklemiş:

Dosyadaki delillere ulaşmak yasal olmadığı hâlde bir gazeteci, nasıl bunları alabildi? Hadi bunu geçtim, aynı dosyada ailenin avukatlarının sunduğu, iddiaları nakz eden onca deliler göz ardı edilerek, hem de bilinçli bir şekilde infial oluşturması için parça parça, güya yeni ortaya çıkmış gibi, toplumu manipüle etmeyi amaçladıkları belli bir vaziyette, bunları cımbızla ve özellikle toplumda infial yaratacak şekilde nasıl sundu ve sunmaya devam ediyor?

Evet, bu Timur Soykan denen soyka, yasal olmadığı halde dosyaya nasıl ulaşmış?

Bu soytarı madem gazetecilik yapıyor, aile ile niye görüşmemiş, niye ailenin iddialarını gözardı etmiş?

Niye "infial" ve kargaşa oluşturmak, olayı ulusal bir felakete dönüştürmek için eski bir hadiseyi sanki bugün yaşanıyormuş gibi pazarlamış?

*

Ayşe Baykal'ın bir başka sorusu şu:

Provokatörlerin iddiasıyla, hastaneye ve mahkemeye etki edebilen bir yapı, her nedense kaçan kızlarını bir yıl boyunca bulamıyor, kızlarını evlendirirken yaşını büyük gösteremiyor ama kendilerine kumpas kuran kızlarına muhtemelen şantaj yapan birilerine ulaşamıyor?

Demek istediği şu: Aile bu kadar güçlüydü de, hastaneyi ve mahkemeyi yönlendirebiliyordu da, kızlarını kullanan (ve belki ona şantaj yapan) kişilere niye ulaşamamış? 

Bu kadar güçlülerse onlara da ulaşıp (Alaattin Çakıcı ya da Sedat Peker gibi) hal hatır sormaları gerekmez miydi?

*

Şunu da belirtmek gerekiyor: Böylesi durumlarda kimin elinin kimin cebinde olduğu her zaman belli olmaz. 

Öyle güç odakları vardır ki, daha sonra size karşı kullanmak üzere bazı uygunsuz şeyleri yapmanıza izin verir, hatta bunun altyapısını oluştururlar

Mesela bu olay üzerinden konuşmak gerekirse, (ihtimal ki) sizi daha büyük bir tuzağa çekmek için hastanede ve mahkemede işinizi yoluna korlar, sonra da bunun üzerinden defterinizi dürmeye koyulurlar. 

Böylesi durumlarda hastane ve mahkeme de oyuna getirildiğini anlayamayabilir. 

Bu olayın haddinden fazla karışık olduğu görülüyor. 

Bir "kumpas" ise, ki kumpasa maruz kalmak salt Ergenekoncu denilen kişilere özgü bir ayrıcalık değildir, evet bir kumpas ise, ağlar çok iyi örülmüş çok.. Sabırla, aheste aheste, inceden inceye..

LGBT'ci psikiyatrı ailenin aklına kimlerin düşürdüğü de bu olayda önem taşıyor.

*

İstanbul Sözleşmesi'ni başa bela eden, ("Bizim milletin neyi eksik, niye serbestçe zina yapamasın ki" hesabı) zinayı suç olmaktan çıkaran Akparti iktidarının tavrına gelince..

Kadına sahip çıkıyorlarmış..

LGBT'cilerle beraber sahip çıktıkları anlaşılıyor. Elbirliğiyle..

Başını hangi duvara vuracağını bilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu denen kendisinden habersiz şahıs ise zaten İstanbul Sözleşmesi avukatlığı ile LGBT yandaşlığına soyunmuş durumda.

Bu olaydaki performansı da CHP'nin şanlı tarihiyle uyumlu.


SELANİKLİ MUSTAFA ATATÜRK’ÜN VAHİDEDDİN'E GİZLİ İHANETİ

  UĞUR MUMCU'NUN DİLİNDEN KARABEKİR-ATATÜRK KAVGASI – 38   Önceki bölümlerde, Selanikli Mustafa Atatürk’ün mütareke döneminde 13 Kasım ...