ESAD COŞAN VE MUHSİN YAZICIOĞLU: SATILMIYORSAN BİR İHTİMAL DAHA VAR







Cevheri Güven'i daha yaşlı biri zannediyordum, gençmiş.

Sadece ismen biliyordum. Bal Tuzağı adlı kitabını okumuştum. Böylesi tuzaklarla karşılaşınca, "Bu işin ilmi neymiş, bir öğrenelim" demiştim.

Yurt dışından yayın yapmaya devam ettiğini bu yılın Şubat ayında bir akrabamdan duymuştum. Rahmetli (tesbih elinden düşmeyen zikir ehli) halamın cenazesinde karşılaştığım akrabam, Cevheri Güven'in Twitter hesabını takip etmemi, önemli açıklamalar yaptığını söylemişti.

Şöyle bir bakmış, beni 'sarmadığı', ayrıntılarıyla anlattığı bazı hususları da "esas itibariyle" bildiğimi düşündüğüm için ilgilenmemiştim.

Ancak, geçtiğimiz günlerde Sabah gazetesi bu genç gazeteciyi manşetine taşıyarak "Bu gazeteci önemli biri" mesajını verdi.

Benim bile, bütün millet ile birlikte, "Dur bakalım, yeni ne diyor bu Cevheri?" diye meraklanmamı sağladılar.

Minnettarım.

*

Diğer bir isim Said Sefa..

Onun da yurt dışından yayın yapmaya devam ettiğini Odatv.com'un bir haberi sayesinde öğrendim. (Aynı haberi bir gün sonra, yani dün, Takvim gazetesi de internet sitesine almış.)

İki gün önce yayınladıkları haberin başlığı şöyleydi:

"FETÖ'nün Fuat Avni'si Said Sefa Mısır ve BAE'ye çalışıyor".

Nasıl çalışıyormuş acaba diye merak etmemek elde değil.

Haberde şöyle deniliyor:

"... Said Sefa'nın telefonu hacklendi.  Telefona sızan Ayyıldız Tim adlı siber ekip, bütün yazışmalarını ortaya döktü".

Maşallah devlet gibi tim.. Ayyıldız. Ay, ve de yıldız. 

Tim'i tersinden okudum "mit" çıktı, aklıma devletin televizyonu TRT'nin Teşkilat dizisi geldi. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın anlatıldığı şu dizi.

Bilgisayar marifetiyle yaptığı hırsızlık ve soygun yüzünden hapis yatmakta olan genç bir hacker'ı ölmüş gösteriyor, yeni bir kimlikle MİT'te işe başlatıyorlardı. İşi gücü başkalarının telefonlarına, bilgisayarlarına girmekti.

Senaristler neden daha düzgün, daha ahlâklı ve namuslu birini değil de bir hırsızı MİT'te çalıştırmaya başlamışlardı, orasını çözemedim, o yüzden "Alışmış kudurmuştan beterdir" ve "Her kap içindekini sızdırır" gibi atasözleri aklıma geldi.

Fakat, asıl şu mısra, bana tam da bu senaryocu zekâsı için yazılmış gibi göründü: "Şecaat arzederken merd-i Kıptî sirkatin söyler."

*

Odatv, Said Sefa'yı bugün de konu edinmiş. Haberin başlığı şöyle:

"FETÖ'nün Fuat Avni'si olan Said Sefa casus olduğunu kabul etti".

Malum, casuslar casus olduklarını asla kabul etmezler. Casus olsa da, olmasa da "Değilim" der.

Hatta bazen, ajan olduklarının bilindiği hissettirilmeye çalışılsa bile anlamazdan gelirler; karşılarındakinin "Ajan olsaydı bu durumda tavrında bir değişiklik olurdu, belki de casus değildir" diye düşünmesi sağlanmaya çalışılır.

Said, bir casustan beklenmeyecek şekilde, casus olduğunu kabul etmiş. Odatv öyle diyor. Dürüst casus.. Casusun acemisi.

Haber şöyle:

Ayyıldız Tim adlı hacker grup geçen gün Said Sefa'nın sosyal medya hesaplarından yaptığı yazışmaları yayınladı. Said Sefa bu yazışmalarında Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne rapor yazdığını ifade ediyordu. Ortaya dökülen bu yazışmalarıyla ilgili bugün bir video çeken Said Sefa casusluk faaliyeti yaptığını kabul etti.  

Firari Said Sefa, Sadece Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ile değil, ABD, İngiltere, Almanya ve Kanada'nın istihbarat ve dışişleri ile görüştüğünü ve bilgi verdiğini söyledi. Hatta Kanada istihbaratı ile iki defa görüştüğünü de sözlerine ekledi.  

Said Sefa mesajlaşmalarında Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne para karşılığı rapor yazdığını ifade ediyordu. Ancak son yayınladığı videoda para konusuna hiç girmemesi dikkat çekti. 

Malum olduğu üzere, (ayette buyurulduğu şekilde) bir fasık bir haber getirince işin aslını araştırmak gerekiyor.

Dolayısıyla, Said Sefa'nın Odatv'nin müjdelediği "son yayınladığı video"yu izlemekte fayda var.

Oturdum izledim.

Anlattığı şeylere gelince..

Bir: MİT'çilerin kendisini satın almak için milyonlarca dolarlık tekliflerde bulunduklarını iddia ediyor. Doğru mudur, bilemem.

İki: Açıklarını bulmak için özel hayatını didik didik ettiklerini söylüyor. Bu doğru.. Ayyıldız Tim hikâyesi ortada. 

Üç: Kendisini susturmak için Kanada'ya üç defa özel ekip gönderildiğini, bundan haberdar olan Kanada gizli servisinin işe müdahil olması sonucunda ülkeye girmelerine izin verilmediğini ileri sürüyor. (Kanada Hükümeti yalanlayıncaya kadar bekleyeceğiz.)

Dört: Kendisine bal tuzağı kapsamında (ikisi Türk vatandaşı) üç kadın gönderildiğini, bunları deşifre ettiğini söylüyor. Kendisinin bir Cübbeli Ahmet gibi "kaset rehini" olmadığını öne sürüyor. Kadınlardan Türk olanların Kanada Hükümeti tarafından sınır dışı edildiklerini, diğerinin ise para cezasına çarptırıldığını iddia ediyor. (Kanada Hükümeti'nin yalanlamasını beklemekteyiz. Bunu bizim hükümet de talep edebilir.)

Beş: Sadece kendisinin değil, kızlarının da hesaplarının hack'lendiğini, onların montajlanmış fotoğraflarının kendisine gönderildiğini, bunlarla şantaj ve tehdite kalkışıldığını ileri sürüyor ve "Bu kadar aşağılık insanlarsınız.... Siz böyle yaratıklarsınız... Alçakça, şerefsizce, haysiyetsizce...." diyor. 

Söyledikleri doğruysa al benden de o kadar. Ayıp ve çirkin.. Çok çirkin.. İftira ise, Said aşağılıktır. Fakat bu konuda doğruyu söylediği kanaatini taşıyorum. (Ne demek istediğimi, Beşiktaş'ta bana Üsküdar iskelesinin yerini soran fötr şapkalı ve siyah gözlüklü, kamburunu çıkararak yürüyen tipin "şerefli" amirleri anlıyorlar.)

*

Cevheri Güven ve Said Sefa gibi isimlerin, mağdur ve mazlum olduklarını düşünmeleri doğal, fakat yabancı istihbarat servisleri ile kurmak zorunda kaldıkları ilişki tasvib edilemez.

Bu, yağmurdan kaçarken doluya tutulmak.

Ancak, bu noktaya gelmeleri sadece onların suçu değil. Asıl, onlarla uğraşanların suçu..

Onlara bir çıkış yolu, bir çıkış kapısı, bir "yaşam alanı" bırakılmalıydı.. “Bir ihtimal daha var” diyebilmeliydiler, fakat devamı “O da ölmek mi dersin?” olmamalıydı.

İşte, Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan hoca ve Muhsin Yazıcıoğlu bunu yaşadılar.

“Bir ihtimal daha var.. O da ölmek..” dediler.

Demek zorunda kaldılar.

*

Merhum Esad Coşan hocaya MİT’çiler, vefatından beş ay kadar önce, son haccı sırasında Hicaz’da, kendileriyle işbirliği yapması karşılığında sorunlarını çözme vaadinde bulunmuşlardı. (Böylesi "pazarlıkçı" kurtarıcılar, filleri önce çukura düşürüp siyah elbiselerle eziyete maruz bırakan, sonra da beyaz elbiselerle kurtararak "bağımlı" hale getiren fil terbiyecilerini hatırlatırlar.)

Esad Efendi, onların teklifini kabul etmediğini cemaate açıklamıştı. (Bunu bana, hac dönüşü ziyaret ettiğim hemşerim Av. Yalçın Ünal, Av. Kemal Yavuz Ataman’ın yanında söylemişti.)

2000 yılının sonbaharıydı, ve Esad Efendi, 1997 yılı ilkbaharından beri Türkiye’ye gelemiyordu.

Hac sonrasında Avustralya’ya gitti.. 

Ve öldü. 

Öldürüldü.

*

Muhsin Yazıcıoğlu’na, vefatından birkaç ay önce Almanya’dayken, “Türkiye’ye dönme, seni öldürecekler” diye haber gitmişti.

2009 yılının başlarıydı.

Almanya’da kalabilir, dönmeyebilirdi.

Fakat biliyordu ki, Türkiye’de birileri, başta MHP’li boz-kurtlar olmak üzere arkasından teneke çalacaklar, “Korkak adam, Türkiye hiçbir zaman bu kadar güvenli olmamıştı. Hem de vatansever adam vatanını bırakıp da gâvur ülkesine kapağı atar mı?!” diyeceklerdi.

Yazıcıoğlu için bir ihtimal daha vardı.. O da ölmekti..

Döndü ve öldü.. 

Öldürüldü.

*

Öldürüldüler, çünkü onlar, yabancı istihbarat servislerinin koruması altında değildiler. 


SELANİKLİ MUSTAFA ATATÜRK’ÜN VAHİDEDDİN'E GİZLİ İHANETİ

  UĞUR MUMCU'NUN DİLİNDEN KARABEKİR-ATATÜRK KAVGASI – 38   Önceki bölümlerde, Selanikli Mustafa Atatürk’ün mütareke döneminde 13 Kasım ...